Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορώ να ελέγξω την ποιότητα της γούνας

 • Το δέρμα πρέπει να είναι στιλπνό, εύκαμπτο και καλοραμμένο.
 • Αγγίξτε τη βάση της γούνας. Πρέπει να τη νιώθετε πυκνή και μαλακή, κάτω από τις στιλπνές, προστατευτικές τρίχες, οι οποίες πρέπει να είναι απαλές και ποτέ αγκαθωτές.
 • Οι ραφές πρέπει να είναι ραμμένες σφιχτά. Το στρίφωμα πρέπει να πέφτει ίσια.
 • Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ένδυμα για να δείτε αν το βάρος σάς είναι άνετο. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο ελαφριές είναι στην πραγματικότητα κάποιες γούνες.
 • Μια καλοφτιαγμένη γούνα θα είναι ισορροπημένη και θα πέφτει ομοιόμορφα και άνετα από τους ώμους σας.
 • Όταν τεντώνετε τα χέρια σας οριζόντια, το δερμάτινο μέρος της γούνας δεν πρέπει να σας πιέζει.

Πόσο καιρό θα αντέξει η γούνα μου;

Η αγορά μιας γούνας είναι μια μακροχρόνια επένδυση, έτσι ο κάθε πελάτης ελπίζει η γούνα του να είναι σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια, γυαλιστερή και κομψή όπως την ημέρα της αγοράς της. Όμως, η ποιότητα της γούνας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος του ζώου, οι συνθήκες φύλαξης, η εργοστασιακή εγγύηση, ο τρόπος ραφής κλπ.
Γενικά, υπάρχει ένας αριθμός σεζόν για κάθε τύπο γούνας, για τις οποίες μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η γούνα σας θα κρατήσει, αν την φροντίζετε σωστά.
Γούνα - Σεζόν
Καστόρι – 18
Ζιμπελίνα – 12
Μινκ – 10
Ρακούν – 9
Swakara – 6
Μουτόν – 6
Κόκκινη Αλεπού - 5
Λίγκας – 5
Κουνέλι – 4
Τσιντσιλά – 2

Πώς πρέπει να φροντίζω τη γούνα μου;

Οι γούνες και τα καπέλα απαιτούν φροντίδα, όχι μόνο όταν τα φοράτε αλλά και κατά τη φύλαξή τους. Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να συντηρήσετε τα γουναρικά σας, έτσι ώστε να μην χάσουν τη φυσική τους λάμψη, την πυκνότητά τους και την ένταση του χρώματός τους για πολύ καιρό.

 • Ο πιο σημαντικός κανόνας στη συντήρηση μιας γούνας – πρέπει να την φοράτε όσο πιο συχνά είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να την αφήνετε να «αναπνέει» στον παγωμένο αέρα. Η εξωτερική ατμόσφαιρα βελτιώνει την ποιότητά της, ενώ η ντουλάπα την κάνει να «ασφυκτιά».
 • Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, τινάξτε το γούνινο παλτό σας καλά από τις χιονονιφάδες και κρεμάστε το σε μια πλατιά κρεμάστρα σε κάποιον ανοιχτό χώρο.
 • Αν σας πιάσει βροχή, μην πανικοβληθείτε. Απλά τινάξτε τις σταγόνες του νερού και στεγνώστε τη γούνα σας σε ένα δωμάτιο χωρίς θερμαντικά σώματα. Μετά το στέγνωμα, διορθώστε την υφή της τρίχας με μια μεταλλική βούρτσα.
 • Προσέχετε όταν φοράτε τη γούνα σας και καθίσετε. Απλώνετε τη γούνα κάθε φορά πριν καθίσετε για να αποφύγετε το τσαλάκωμα. Επίσης, αποφεύγετε να κρεμάτε την τσάντα σας στον ώμο ή στο μπράτσο, γιατί η γούνα μπορεί να ξεφτίσει εύκολα κάτω από το λουρί της τσάντας.
 • Μην βάζετε το άρωμά σας απευθείας πάνω στην επιφάνεια της γούνας. Η μυρωδιά ξεθυμαίνει πολύ δύσκολα και το αλκοόλ του αρώματος μπορεί να καταστρέψει την τρίχα.
 • Το καλοκαίρι καλό είναι να βάζετε τη γούνα σας σε ειδικό χώρο φύλαξης με ψύξη, όπου διατηρούνται η κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία. Αν δεν έχετε τέτοια δυνατότητα, φυλάξτε τη γούνα σας σε κατάλληλο περιβάλλον στο σπίτι σας – σε σκοτεινό μέρος, καλύψτε την με μια βαμβακερή θήκη κι αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο γύρω της. Ποτέ μην βάζετε τη γούνα σε πλαστική θήκη!
 • Χρησιμοποιείτε αντισκωρικό, αποξηραμένες φλούδες πορτοκάλι ή φύλλα καπνού για να προστατέψετε τις γούνες σας από τα έντομα.
 • Μην πηγαίνετε πολύ συχνά το γούνινο παλτό σας για στεγνό καθάρισμα. 
 • Μπορείτε να αφαιρέσετε ελαφρούς λεκέδες από το τριχωτό της γούνας σας με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Τρίψτε απαλά την επιφάνεια, χωρίς να τη μουσκέψετε.

Μπορώ να έχω επιστροφή φόρου μετά την αγορά μιας γούνας από την Ελλάδα;

Η αγορά γουναρικών δεν υπόκειται σε ΦΠΑ στην Ελλάδα – αυτό ισχύει για όλους τους πελάτες εκτός ΕΕ. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με την επιστροφή φόρου στο αεροδρόμιο, αφού αρχικά η τιμή της γούνας σας δεν συμπεριελάμβανε ΦΠΑ 23 %.

Ποια είναι η διαδικασία αναχώρησης από την Ελλάδα όταν έχεις αγοράσει ένα γούνινο ένδυμα;

Εκ μέρους του ελληνικού Τελωνείου δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τους τουρίστες που αγοράζουν γούνες από την Ελλάδα. Το Τελωνείο ελέγχει μόνο αν ο τουρίστας αναχωρεί μέσα σε 90 ημέρες από την ημέρα της αγοράς, όπως ορίζει ο νόμος. Γι’ αυτό το λόγο, ένας αντιπρόσωπος της Voss μπορεί να συναντήσει τον πελάτη στο σημείο ελέγχου εισιτηρίων του αεροδρομίου.

Σε τέτοια περίπτωση, ο πελάτης θα πρέπει να ακολουθήσει τον αντιπρόσωπό μας στο τελωνείο και να του επιδώσει το απόκομμα της απόδειξής του, καθώς και το γούνινο ένδυμα. Ο αντιπρόσωπος θα παρουσιάσει την απόδειξη λιανικής πώλησης του καταστήματος, το απόκομμα του πελάτη και το ένδυμα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία γίνεται για να πιστοποιηθεί ότι η εταιρεία πραγματικά εμπορεύεται γούνινα ενδύματα σε αλλοδαπούς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χερσόνησος

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 (κεντρικός δρόμος)
Χερσόνησος, Κρήτη, Ελλάδα, 70014

E-mail: info@vossfurs.com
Τηλ: +30 28970 26400, +30 28970 25603
Φαξ: +30 28970 25602

 • Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω κινητού Viber/Whats App +30 6979110408

 • whatsapp
 • viber
Newsletter
Εγγραφή στο newsletter
Διεύθυνση Email είναι υποχρεωτικό
Μεσα Κοινωνικης Δικτυωσης